Fri frakt över 700 kr, standardfrakt 63 kr (gäller privatpersoner). För företag klicka här.Nässköljning: bruksanvisning

Ladda ner bruksanvisningen här

Vatten + salt

Häll ett struket mått salt i näskannan Rhino Horn (måttsked ingår). Det ska vara vanligt jodfritt salt, inte saltersättningar som t.ex. Seltin. Fyll kannan med kroppstempererat vatten. Håll för kannans två öppningar med handflatan och ett finger, och skaka kannan tills saltet har lösts upp.

Är du osäker på vattenkvaliteten, kan du koka vattnet en minut och låta det svalna till kroppstemperatur.

Skölj näsan

För in pipen i den mest öppna näsborren, från sidan. Se till att näsborren sluter tätt kring pipen. Andas genom munnen. Böj kroppen framåt tills huvudet är mitt över tvättstället. Vrid huvudet lite åt sidan med näskannan i den översta näsborren, kom ihåg att hålla in hakan mot bröstet. Vattnet rinner nu in i den översta näsborren och ut genom den nedersta. Får du vatten i halsen så dra hakan närmre bröstet. Töm näsan från vatten genom att blåsa försiktigt i en näsborre åt gången. Skölj sedan näsan från motsatt sida.

Töm näsan

När du är klar, böj överkroppen framåt, så att toppen av huvudet pekar mot golvet. Vrid huvudet åt sidan. Stäng nedersta näsborren med ett finger och blås försiktigt näsan tom i ett papper. Gör därefter på samma sätt med den andra näsborren, upprepa vid behov.

Rengöring

Skölj rent och lufttorka näskannan Rhino Horn efter nässköljningen. Näskannan Rhino Horn tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Om samma näskanna används av flera personer direkt efter varandra, är det bra att tvätta kannan med kokande vatten emellan.

Vad gör jag för fel?

Problem: Vattnet kommer inte igenom näsan.
Det kan bero på:
Näsan är täppt på grund av svullna slemhinnor. Du kan inte andas in genom någon av näsborrarna och då kan inte heller vattnet strömma igenom. Det varma saltvattnet är avslappnande för slemhinnorna och kan öppna den täppta näsan. Låt vattnet vara kvar i näsan i ca fem sekunder, sedan häller Du från den andra sidan och låter vattnet vara kvar i näsan en liten stund. Upprepa det här flera gånger från sida till sida tills vattnet rinner igenom.

Du håller kanske Rhino Horn snett in i näsan och pressar öppningen in mot näsväggen. Det stoppar vattnet från att komma in i näsan.

Problem: Vattnet rinner ner i munnen och halsen
Du sticker ut hakan för långt. För hakan närmare bröstet. Då undviker Du att få vatten ner i halsen.

Problem: Det är obehagligt
När det är för lite salt i vattnet, trycker det i näsan. Är det för mycket salt eller om vattnet är för kallt eller för varmt, svider det i näsan. Använd en måttsked salt (2,3 ml) till en full näskanna med vatten (30 cl). Vattnet ska vara fingervarmt.